Turbulent 2009....så här ser 49:an ut idag...........


Onsdagen den 24 juni.

Fortsatta framsteg med vindens fart, våra duktiga hantverkare sliter i den härliga värmen. Perfekt väder för takbyte.



VI har även provmålat en bit av huset i den kulör vi funderat på...............vi behöver inte pröva några fler, vi har redan bestämt oss för att det blev rätt.


Ljusgrått med vita knutar och svart tak.




Midsommarafton 2009

Vi har gått runt och inspekterat vårt blivande hem.
Den jättestora limträbalken är på plats och flera av takstolarna är färdigsnickrade och taket på gamla delen gapar tomt........





Balkongdörren fyller ingen egentlig funktion......det är ganska dragit ändå......=)



Onsdag den 17 juni....



Nu får man även en idé om hur övervåningen skall se ut när det är klart. (För att ge en uppfattning om hur stort allt är  i verkligheten så kan vi berätta att fönstren på övervåningen är 3200 mm breda. Husets mått i nuvarande utformning är ca 9300x9100 mm)
Allt flyter på bra än så länge enligt hantverkarna som är där, inga större hinder föreligger. Vi har förnärvarande 3 snickare på plats och vi är jättenöjda med deras arbete hittills.
Uppe på byggnadställningen ligger limträbalken som ska sitta i nocken  och väntar. Det resterande tre ligger under presenningen.
Imorgon börjar arbetet med takstolarna.........fortsättning följer.......

Tisdag den 16/6


Idag har vi stått i det blivande köket för första gången.........även gått en sväng i hallen och tittat in i badrummet....=)




Måndagen den 15 juni....


Nu har bygget dragit igång på riktigt.........golvbjälklag är på plats........vi har även fått bestämma placering av köksfönster, ytterdörr och badrumsfönster.
Nu hoppas vi på lite finare väder så man kan hinna att klippa alla gräsmattor ordentligt innan man får använda machete för att hitta till sjölandet.



Slutspurt i källaren.

Nu är snart hela källarvåningen färdig, alla ytskikt vill säga. Möbler och inredning får vänta tills vi flyttat in.
Det känns väldigt skönt att snart lämna all betong bakom sig. Det har varit tungt och ganska jobbigt material att hålla på med som nybörjare. Men husets manliga halva har en förmåga att lära sig snabbt med goda resultat. Ett  stort tack till svärfar/far som som ställt upp och hjälpt till när vi behövt det som mest.



Ett litet tjuvkik på källarkorridoren som snart är helt klar. Bilden är från förra veckan och visar första lagret med målarfärg.

Återkommer med ett större "Före" + "Efter" när vi är helt klara.

Miss i kommunikationen....

Bygget har stått still sen en tid tillbaka........vi har väntat på snickarna, snickarna har ringt till grävfiman som ska fylla igen runt tillbyggnaden, grävfiman skulle kontakta oss och bestämma tid, men det har de inte gjort. Så nu har vi stått på varsitt håll och väntat på varandra. Men nu när problemet uppdagats så hoppas vi på att det ska blir fart igen. Snickarna väntar otåligt på att få dra igång och vi är ju sugna att bli av med lägenheten så snart som möjligt. Dubbla boenden och ett helt bygge är inte plånbokens bästa vän.



Knack knack.....

Är det någon hemma?



Har köpt en ytterdörr idag.....

Nytt golv till matkällaren...

Den lilla matkällaren som vi gjort iordning har fått ett nytt golv. Det kala, kalla golvet fick ett litet lyft med "Bergo flooring" golv i mörkgrått.
Enkelt att lägga, billigt och bra resultat. Kostnad: 300 kr.



Med en sticksåg skär man lätt till plattorna i rätt storlek. (Plattorna är ca 30x30 cm.)



Golvet är lortigt utav slipdamm på bilden men jag kan tänka mig att det är lätt att torka av med en mopp. En stark dammsugare orkar nog även lyfta upp grus och damm underifrån.

Vilken helg.....

Solsken, blå himmel, gräsklippning, grillning och en eftermiddag under äppelträdet...........en smula livskvalitet helt enkelt.


Torsdag den 28/5....



Grunden är nu uppe i rätt nivå med gamla delen på huset. En grundputsning har även blivit gjord. Ventilationen av krypgrunden är också på plats.
På bilden ser man även källarfönstret vi satte spegelglas i.

Projekt Lecablock.

Så var det igång och fort går det. Ett dagsverke för våra hantverkare och nu är vi på gång med utbyggnaden. Vår ansvarige snickare tog sig friheten att lägga på 10 cm på utbyggnaden för att kompensera väggarnas tjocklek, och det är vi ju glada för. Tur vi inte måttbeställt nåt kök ännu.......


Äppelblom....



Eftermiddagsfika under äppelträdet är inte så dumt.......


nU hAr Vi LaGt kLiNkErs....

Gamla badrummet som ska bli vår tvättstuga har varit en lång följetång, nu har vi avklarat ännu ett steg.
Vi har lagt klinkers för första gången någonsin. Det var ju rätt spännande, lite pilligt, men ganska kul. Vi köpte en kakelskärare, jobbet hade varit helt omöjligt utan det. Att ha några extra klinkers är också att föredra så man kan öva upp snitsen på knäckandet, dessutom så blir det många spillbitar som går åt.
Nu ska limmet härda och sen är det dags att foga. Skillnaden mellan före och efter kommer blir enorm, man kan knappt tro att det är samma rum. Färg på väggarna och nytt golv gör underverk.