Vilken helg.....

Solsken, blå himmel, gräsklippning, grillning och en eftermiddag under äppelträdet...........en smula livskvalitet helt enkelt.


Torsdag den 28/5....



Grunden är nu uppe i rätt nivå med gamla delen på huset. En grundputsning har även blivit gjord. Ventilationen av krypgrunden är också på plats.
På bilden ser man även källarfönstret vi satte spegelglas i.

Projekt Lecablock.

Så var det igång och fort går det. Ett dagsverke för våra hantverkare och nu är vi på gång med utbyggnaden. Vår ansvarige snickare tog sig friheten att lägga på 10 cm på utbyggnaden för att kompensera väggarnas tjocklek, och det är vi ju glada för. Tur vi inte måttbeställt nåt kök ännu.......


Äppelblom....



Eftermiddagsfika under äppelträdet är inte så dumt.......


nU hAr Vi LaGt kLiNkErs....

Gamla badrummet som ska bli vår tvättstuga har varit en lång följetång, nu har vi avklarat ännu ett steg.
Vi har lagt klinkers för första gången någonsin. Det var ju rätt spännande, lite pilligt, men ganska kul. Vi köpte en kakelskärare, jobbet hade varit helt omöjligt utan det. Att ha några extra klinkers är också att föredra så man kan öva upp snitsen på knäckandet, dessutom så blir det många spillbitar som går åt.
Nu ska limmet härda och sen är det dags att foga. Skillnaden mellan före och efter kommer blir enorm, man kan knappt tro att det är samma rum. Färg på väggarna och nytt golv gör underverk.


Konsten att vara på fel plats vid fel tidpunkt.....

Vi har flytspacklat golvet nere i källaren, med lite tur så räckte säckarna precis. 7x25kg, varken mer eller mindre gick det åt. Resultatet blev bra mycket bättre än vad det var tidigare. Gamla lappningar och lagningar försvinner ju och det blir ett snyggare helhetsintryck.
Dessvärre gick det inte lika bra för flugan som gått runt en liten sväng på golvet och tyvärr avled den av sitt misstag!!



























Första klippningen...

Nu har vi klippt gräset för första gången iår, det gick ju som en dans med nya gräsklipparen...


Betong på väg.....



En sula att stå på är första steget på tillbyggnaden. Nu ska den torka i ca 1 vecka, sen kommer de tillbaka och börjar mura grunden.

Gamla skatter....

Gamla hus kan ha hemligheter och man kan göra fynd när man renoverar. Två vackra skjutdörrar fanns gömda på nedervåningen. Gömda inne i väggen hittade vi på dem bakom skivor i dörrhålet. Självklart skall dessa bevaras och renoveras!!


Fönster i källaren.

Vi har ju bytt ut flera av de gamla källarfönstren som var gjorda i trä, till betongglas istället. Resultatet är riktigt bra och vi kommer på sikt byta ut alla fönstren i källaren till det.
Men fönstret som sitter i källargången direkt till vänster när man kommer ner fick en annan lösning. Det här fönstret sitter ju under tillbyggnaden, så det blir ju väldigt mörkt genom det fönstret. Vi vill inte mura igen det, kan vara bra att ha en ingång till krypgrunden. Så fönstret blev kvar och har renoverats. Satte i spegelglas i fönstret istället för bara en svart glugg. Det blev riktigt bra....



Husets händige man har putsat slutfinishen på den här väggen som såg för bedrövlig ut från början.
Före:

Idag gräver vi för tillbyggnaden.....

Idag kommer grävskopan och börjar grävningen för krypgrunden!!! Nu börjar det och vi är väldigt glada och entusiastiska.


Bort med bersån....

Det har växt en jättestor amerikansk syrenberså bredvid huset. Den har svällt både på bredden och på höjden allt efter vad åren har gått. Den luktar illa, kletar och skräpar ner alldeles för mycket. Dessutom är den ivägen för utbyggnaden och blivande verandan. Så i helgen tog vi ner den och visst blev det skillnad:




På planeringstadiet så har vi tänkt att ha en slipersmur runt etaget som blir och lite trevliga planeringar. Men det är ett annat projekt, ett annat år!

Bondsyrenen som står bredvid huset skall vara kvar. På sikt ska den ansas ur och hållas mer i 2 meters nivå, har vi tänkt.


Tvättstugan är på gång....

Putsade väggar, nytt fönster av betongglas, frånluftsventil och flytspacklat golv inne i blivade tvättstugan. Nu är det på gång.......Klinker och väggfärg kommer att sätta sista touchen och förvandlingen är klar.
Tack till vår murare för ett kanonjobb som vi aldrig själva kunnat åstakomma!!